Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Ξάνθης
   
 
  Δελτίο Ενημέρωσης
Εάν θέλετε να λαμβάνετε τα νέα της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης δώστε μας το e-mail σας.
  Πληροφορίες
Πληροφορίες
Κ.Ε.Π.
 
 Έργα & Ενέργειες

Ολοκλήρωση ανακαίνισης Οικίας Αλέξανδρου Μπαλταζή
--2009-11-17

Ολοκληρώθηκαν στον οικισμό Νεοχωρίου του Δήμο Σταυρούπολης τα έργα :
 
1. ‘Ανακαίνιση της οικίας Μπαλτατζή και μετατροπή της σε κέντρο ενημέρωσης αγροτικής και συνεταιριστικής ιστορίας’ (ΠΕΠ ΑΜΘ – Γ΄ ΚΠΣ προϋπολογισμού: 223.000,00 €)
2. ‘Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Οικίας Αλέξανδρου Μπαλταζή’ (ΣΑΤΑ 2009 προϋπολογισμού: 45.000,00€)
Σε οικόπεδο επιφανείας 740,00m2 που βρίσκεται στον οικισμό Νεοχωρίου του Δήμου Σταυρούπολης Ξάνθης χωροθετείται η οικία όπου έζησε τα παιδικά και νεανικά του χρόνια ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής.
Ο Δήμος Σταυρούπολης θέλοντας να απονέμει φόρο τιμής στον «πρωτοπόρο του συνεταιριστικού κινήματος» για τη συμβολή του στην ευημερία, επί των ημερών του, του αγροτικού κόσμου του Νομού μας άλλα και όλης της Ελλάδος, ανέλαβε την αναστύλωση και ανακαίνιση του κτιρίου, άλλα και την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου με σκοπό την επάνδρωση και λειτουργία του ως κέντρο Ενημέρωσης αγροτικής και συνεταιριστικής Ιστορίας.
Με το έργο αυτό και με την παράλληλη αξιοποίηση του Δημοτικού Σχολειού Νιοχωρίου ως Συνεδριακού χώρου, θα δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης θεματικών συνεδρίων αγροτικού και συνεταιριστικού ενδιαφέροντος σε πανελλαδική κλίμακα, άλλα και ο κάθε επισκέπτης της περιοχής, θα μπορεί να ενημερώνεται για την ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Μπαλτατζή με την βοήθεια σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων.
 
 

  

 
  Η Περιοχή
Άγριο μανιτάρι
  Εκδηλώσεις & Δραστηριότητες
  Χάρτες
Χάρτες
  Σύνδεσμοι
 
Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης