Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Ξάνθης
   
 
  Δελτίο Ενημέρωσης
Εάν θέλετε να λαμβάνετε τα νέα της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης δώστε μας το e-mail σας.
  Πληροφορίες
Πληροφορίες
Κ.Ε.Π.
 
 Ενημέρωση

Εορτασμός της Σύναξης των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πολιούχων Σταυρούπολης
--2012-11-11

Στις 8 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη σύναξη των αρχιστράτηγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών αγίων ασωμάτων και ουρανίων Ταγμάτων. Πρόκειται για τη σύναξη, τη συνάθροιση δηλαδή των πιστών, που εύλογα θέσπισε η Ορθόδοξη Εκκλησία, για να αποδώσουν την πρέπουσα τιμή στους Λειτουργούς του Θεού και δικούς μας προστάτες και φύλακες σε μία κοινή γι’ αυτούς εορτή. Ο απόστολος Παύλος στην προς Εβραίους επιστολή του αναφέρει ότι όλοι οι Άγγελοι του Θεού «εισί λειτουργικά πνεύματα εις διακονίαν αποστελλόμενα δια τους μέλλοντας κληρονομείν σωτηρίαν».
Ο αριθμός των Αγγέλων είναι απεριόριστος. Αποτελούν κατά την πίστη μας, εννέα συνολικά Τάγματα που φέρουν τα εξής ονόματα: Θρόνοι, Χερουβείμ, Σεραφείμ, Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίαι, Αρχαί, Αρχάγγελοι και Άγγελοι. Ο Εωσφόρος που από υπερβολική υπερηφάνεια καυχήθηκε να ανεβάσει πιο ψηλά το θρόνο του και να γίνει όμοιος με τον ύψιστο Θεό έπεσε σαν αστραπή από τον ουρανό και παρέσυρε μαζί του στην πτώση και ολόκληρο το τάγμα των Αγγέλων του. Τότε ήταν που ο αρχάγγελος Μιχαήλ σύναξε όλους τους άλλους χορούς των Αγγέλων σε ομόνοια και ενότητα και φώναξε δυνατά το «Πρόσχωμεν».
 
 
Την Πέμπτη 08 Νοεμβρίου 2012, ημέρα εορτασμού της Σύναξης των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Πολιούχων Σταυρούπολης, θα γίνουν λαμπρές και μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις.
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την πανήγυρη της Κωμόπολής μας, μέρα αργίας όλων των Δημοσίων και Λοιπών Υπηρεσιών, που εδρεύουν στην Κωμόπολή μας, με βάση το αριθ.239/1961 Β .Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στο αριθ. 74/05-06-1961 ΦΕΚ Τεύχος Α΄.
Τα βράδια της 7ης και 8ης Νοεμβρίου 2012, θα φωταγωγηθεί το Δημοτικό Κατάστημα. Το πρωί της 8ης Νοεμβρίου 2012 θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός των Δημόσιων και Ιδιωτικών Καταστημάτων και οικιών.
 

  
 
  Η Περιοχή
Καστανίτης
  Εκδηλώσεις & Δραστηριότητες
  Χάρτες
Χάρτες
  Σύνδεσμοι
 
Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης