Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Ξάνθης
   
 
  Δελτίο Ενημέρωσης
Εάν θέλετε να λαμβάνετε τα νέα της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης δώστε μας το e-mail σας.
  Πληροφορίες
Πληροφορίες
Κ.Ε.Π.
 
 Κ.Ε.Π.


       

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών λειτουργεί στο Δήμο Σταυρούπολης από τον Σεπτέμβρίο του 2002. Είναι αυτοτελή υπηρεσία του Δήμου και ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Στελεχώνετε με 2 μόνιμους υπαλλήλους του Κ.Ε.Π και λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 07:30 έως 14:30 και εξυπηρετεί πολίτες σε όλα σχεδόν τα διοικητικά προϊόντα.
Η ίδρυση του από το Υπουργείο Εσωτερικών έχει συμβάλει θετικά στον ορεινό μας δήμο , αφού οι δημότες μας δεν χρειάζεται πλέον να μεταβαίνουν στην Ξάνθη για διοικητικές εργασίες αλλά στο ΚΕΠ.
 Η φιλοσοφία της λειτουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) επικεντρώνεται στο σύνθημα «διακινούνται τα έγγραφα και όχι οι πολίτες». Η πρωτοβουλία της δημιουργίας τους, αποτελεί πρωτοποριακή παρέμβαση για τα ελληνικά δεδομένα, στον τομέα της ποιοτικής βελτίωσης των συνθηκών εξυπηρέτησης των πολιτών από τις δημόσιες υπηρεσίες. Η καινοτομία εστιάζεται στο γεγονός ότι ο πολίτης με μία μόνο επίσκεψη στα Κ.Ε.Π. μπορεί να πληροφορείται έγκυρα και υπεύθυνα για περισσότερες από 800 συγκεκριμένες διοικητικές διαδικασίες.
Τα ΚΕΠ λειτουργούν βάσει της αρχής της ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης του πολίτη από μία θέση εργασίας (one stop shop), παρέχοντας:
  • ενημέρωση για τις ενέργειες που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων
  • καταγγελίες κακοδιοίκησης
  • προστασία καταναλωτή
  • διεκπεραίωση, προμηθεύοντας δηλαδή στους ενδιαφερόμενους τα κατάλληλα έντυπα αιτήσεων και αναζητώντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ τελικώς τα έγγραφα είτε παραλαμβάνονται από τα ΚΕΠ είτε αποστέλλονται επί αντικαταβολή
Άλλες υπηρεσίες, όπως επικύρωση αντιγράφων, εξουσιοδοτήσεις, χορήγηση παραβόλων, χορήγηση φορολογικής ενημερότητας, εκκαθαριστικά και ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέσω ΤΑXIS, ΦΕΚ, πληροφορίες για προκηρύξεις, θέματα κοινωνικής πρόνοιας, υγειονομικά, μεταφορών-επικοινωνιών, αρμοδιότητας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, κλπ.
 Μέσω  του νέου έργου «ΑΡΙΑΔΝΗ», το οποίο τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία, οπολίτης έχει και άλλες επιλογές δεν χρειάζεται να προσέλθει στα ΚΕΠ, αλλά μπορεί να υποβάλλει το αίτημά του καλώντας στην τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών 1564 (η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα) ή, εφόσον είναι γνώστης χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή, να το υποβάλλει ο ίδιος μέσω Διαδικτύου (www.kep.gov.gr). Επιπλέον, όταν το πιστοποιητικό εκδοθεί, ο πολίτης, εφόσον το επιθυμεί, ενημερώνεται ανέξοδα με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό του τηλέφωνο ή ειδοποιείται τηλεφωνικά, ώστε να το παραλάβει μέσω ΚΕΠ. Συνεπώς, περιορίζονται οι επισκέψεις των πολιτών στα ΚΕΠ από 2 σε 1, σε σύντομο δε χρονικό διάστημα δεν θα απαιτείται επίσκεψη, αφού το πιστοποιητικό θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά.
Δεδομένου ότι η  αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία τους συνδέεται άμεσα με την υποδομή τους σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), στο πλαίσιο των έργων «Αριάδνη: σύστημα παροχής υπηρεσιών και διοικητικών πληροφοριών προς τους πολίτες» και ΚΕΠ διαφόρων Δήμων και Κοινοτήτων επιτεύχθηκε ο εξοπλισμός και η παραγωγική λειτουργία τους, καθώς και η οργάνωση, ανανέωση και εμπλουτισμός της υπάρχουσας δημόσιας πληροφορίας σε ψηφιακή μορφή, ώστε να επιτρέπεται η περαιτέρω ταξινόμησή της σε δικτυωμένες και υποστηριζόμενες βάσεις δεδομένων, προσπελάσιμες μέσω διαδικτύου.
 
 
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΠΟΤΑΛΑΚΙΔΗΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ: 2542 3 50118
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ: 2542 3 50119
ΦΑΞ: 254 3 50116
Ιστοσελίδα: www.kep.gov.gr

  
 
  Η Περιοχή
Σήραγγα στα Τέμπη του Νέστου
  Εκδηλώσεις & Δραστηριότητες
  Χάρτες
Χάρτες
  Σύνδεσμοι
 
Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης