Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Ξάνθης
   
 
  Δελτίο Ενημέρωσης
Εάν θέλετε να λαμβάνετε τα νέα της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης δώστε μας το e-mail σας.
  Πληροφορίες
Πληροφορίες
Κ.Ε.Π.
 
 Τηλεματικό Δίκτυο «Ιχνηλάτης»


Στα όρια του Δήμου Σταυρούπολης και συγκεκριμένα κατά μήκος των Στενών του Νέστου, λειτουργεί τα τελευταία χρόνια (1998-2008) το τηλεματικό δίκτυο « ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ» για την προβολή και εποπτεία δεδομένων και εικόνων των Στενών του ποταμού Νέστου καθώς και άλλων χώρων ιδιαίτερου αισθητικού και φυσικού κάλους (θέση Προφήτη Ηλία, θέση Μαύρη Κορυφή, θέση Θέας, θέση Νησάκι).
Το δίκτυο αποτελείται από τέσσερις κάμερες οι οποίες λειτουργούν με χρήση ηλιακής ακτινοβολίας ( Φωτοβολταϊκά στοιχειά) και αιολικής ενέργειας. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ασύρματη τηλεπικοινωνία, οι εικόνες από τις τέσσερις κάμερες μεταφέρονται σε οθόνες που βρίσκονται σε κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες, δύο σε αριθμό, τα Κέντρα Ενημέρωσης Επισκεπτών Δήμου Σταυρούπολης. Το ένα από αυτά (Control room) στεγάζεται σε κτίριο της Δ.Ε.Α Νέστος-Ροδόπη στον οικισμό Σταυρούπολης και το δεύτερο στο Δασικό Χωριό Ερύμανθου (αίθουσα reception) στην περιοχή του Λειβαδίτη. Μελλοντικά οι εικόνες αυτές θα προβάλλονται και σε όλους τους τηλεοπτικούς δέκτες στα όρια του Δήμου Σταυρούπολης.
          Με την βοήθεια ισάριθμων με τις κάμερες κονσόλων και επιλογέα καμερών, υπάρχει η δυνατότητα χειρισμού και κατεύθυνσης τους από τον εκάστοτε επισκέπτη - ενδιαφερόμενο και η προβολή των εικόνων που καταγράφονται σε real-timeστις οθόνες των Κέντρων Τουριστικής Ενημέρωσης.
        Η λειτουργία του τηλεματικού δικτύου «Ιχνηλάτης» αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την τουριστική προώθηση και την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής.


Control room στον οικισμό Σταυρούπολης

Λήψη εικόνας απο την θέση Θέας
  
 
  Η Περιοχή
Δείγμα άγριας χλωρίδας Νέστου
  Εκδηλώσεις & Δραστηριότητες
  Χάρτες
Χάρτες
  Σύνδεσμοι
 
Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης