Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Ξάνθης
   
 
  Δελτίο Ενημέρωσης
Εάν θέλετε να λαμβάνετε τα νέα της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης δώστε μας το e-mail σας.
  Πληροφορίες
Πληροφορίες
Κ.Ε.Π.
 
 Δήμαρχος


ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος
 
 
 
Ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1964.
 
Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια έλαβε πιστοποίηση εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΚΕΠΙΣ και Τεχνολογιών Πληροφορικής.
 
Στον επαγγελματικό τομέα, από το 1985 υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θητεύοντας σε πολλά σχολεία.
 
Στο βιογραφικό του εντάσσεται η μακρά θητεία του στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, αλλά και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Παράλληλα, διετέλεσε μέλος και Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας Ν. Ξάνθης καθώς και Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων Ξάνθης και μέλος του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης.
 
Η ενασχόλησή του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 2007 με την εκλογή του ως Νομαρχιακού Συμβούλου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης με τον συνδυασμό του Νομάρχη Γιώργου Παυλίδη. 
 
Από το 2009 έως το 2010 άσκησε καθήκοντα Αντινομάρχη, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 2010 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Δημάρχου Μιχαήλ Στυλιανίδη.
 
Το 2011, εκλέχθηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, θέση την οποία διατήρησε και μετά την επανεκλογή του τον Ιανουάριο του 2013.
 
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ιδρύει τον Συνδυασμό "ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ" με τον οποίο εκλέχθηκε Δήμαρχος Ξάνθης.

Τον Οκτώβριο του 2014 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, καθώς και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ.

Το ίδιο διάστημα εξελέγη επίσης πρόεδρος στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης.

Είναι παντρεμένος με την Άννη Δασκαλοπούλου, κι έχει μία κόρη την Μαριάνα.
 

  
 
  Η Περιοχή
Μαργαρίτι
  Εκδηλώσεις & Δραστηριότητες
  Χάρτες
Χάρτες
  Σύνδεσμοι
 
Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης